Nieuws

Nieuwsbrief 5, 2017-2018

Vrijdag 19 januari 2018

19 Januari 2018

 Nieuwsbrief 5

 

 • Nieuwe leerkrachten

Vanaf 1 januari zijn er een aantal nieuwe leerkrachten en onderwijsassistentes gestart op de Agnesschool.

Meester Peter Booister werkt de hele week in groep 1E.

Juf Jacoline de Vos werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag in groep 4A en groep 4B.

Juf Miram van Drimmelen is op maandag onderwijsassistent in groep 6A en op donderdag in groep 5A.

Juf Damaris van Eijbergen is vooral onderwijsassistent in groep 8A.

 • Nieuwjaarsbegroeting

Maandag 8 januari hebben we het nieuwe jaar feestelijk geopend. Wat een gezelligheid, fijn dat u met velen mee kwam toosten op een liefdevol en gezond nieuwjaar!

 • Waterdrinken

Wij zijn het nieuwe jaar begonnen met een goed voornemen: Meer water drinken op school. Dit willen wij doen, omdat het gezond is. De kinderen krijgen er meer energie van, betere concentratie, het lichaam gaat er beter van werken en het drinken van water is ook nog eens gratis! Alle kinderen mogen water meenemen voor in de pauze. De school zorgt voor extra waterdrink momenten tussendoor. In de klas bij de kleuters hebben we gezorgd voor een drinkfonteintje aan de kraan, waardoor de kinderen makkelijker uit de kraan kunnen drinken.

Er zijn al veel kinderen die zelf een bidon of flesje meenemen met water. Hier kunnen zij gedurende de dag uit drinken. Ook tijdens de gymlessen mogen kinderen het flesje water meenemen om tijdens het sporten te drinken.

We hopen het komende jaar steeds meer kinderen met water te zien op de Agnesschool!

 • Roken

We merken de laatste tijd steeds vaker dat er gerookt wordt op het schoolplein.

We willen de schoolpleinen en de omgeving van de school graag rookvrij houden, omdat we onze leerlingen heel graag het goede voorbeeld van een gezonde leefstijl willen meegeven. Wilt u hier op letten?

Ook willen we u vragen rekening te houden met het roken in de buurt van de peuterspeelzaallokalen. De rook komt door de ventilatieroosters naar binnen en is niet prettig voor de peuters. We hopen op uw medewerking.

 • Instroomgroep

Vanaf vorig schooljaar zien we een enorme groei bij de kleutergroepen. Omdat de huidige kleutergroepen zo vol dreigden te raken zijn we vanaf 1 januari een instroomgroep gestart. Meester Peter Booister is de meester van de instroomgroep.

 • Boeken en spellen uitleen

Iedere maandag van 8.30-9.30 uur en op vrijdag van 8.30-9.00 kunt u in de hal boeken lenen om thuis voor te lezen of om zelf te lezen voor uw kind. Ook kunt u rekenspellen lenen. Voor vragen kunt u terecht bij Karin Boons.

 • Bijeenkomst

Op dinsdag 23 januari om 9:00 uur start de bijeenkomst met het wijkteam over pre-pubers. Deze bijeenkomt is voor al uw vragen omtrent kinderen van groep 3 t/m groep 6. Maar natuurlijk zijn alle ouders welkom om mee te praten.

 • Taalles voor ouders:

Nu de taallessen van het Albedacollege zijn afgelopen, gaan we weer verder met de conversatielessen voor ouders. Meld u aan bij Karin Boons wanneer u hieraan mee wilt doen. De lessen zullen gegeven worden op dinsdagmiddag van 14:00-15.30 uur.

 •  Belangrijke data:
 • 31 januari ‘18 Basketbaltoernooi groepen 7&8
 • 9 februari ‘18 Carnavalsviering

 

 

 


Terug