Nieuws

Nieuwsbrief 7 2017-2018

Vrijdag 9 maart 2018

Nieuwsbrief 7

Studiedag 19 maart

Maandag 19 maart hebben we voor het gehele Agnesteam een studiedag gepland staan. Alle kinderen zijn deze dag vrij.

Rapportgesprekken

Op 13 en 15 maart vinden de rapportgesprekken van de peuters en de groepen 1 t/m 7 plaats. Deze week heeft u de uitnodiging voor het gesprek ontvangen.

Wij vinden het heel belangrijk dat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen van uw

kind(eren) en dat u belangstelling toont naar uw kind en zijn of haar leerprestaties. We gaan er daarom vanuit dat u aanwezig bent bij het rapportgesprek.

Afscheid meester Jan

Meester Jan gaat ons verlaten, hij gaat met pensioen. Op dinsdag 27 maart is er gelegenheid voor ouders om afscheid van hem te nemen om 14.45 in de hal beneden.

Bijeenkomst, pubers....wat moeten we ermee?

Op dinsdag 27 maart is er een bijeenkomst waar we met elkaar gaan praten over pubers. Altijd fijn om tips te krijgen en te geven aan elkaar, we zien u graag om 9.00-10.00 beneden in de hal.

Pasen

Op donderdagochtend 29 maart vieren we Pasen op de Agnesschool. De kinderen hoeven die dag geen pauzehapje mee naar school te nemen. Zij ontbijten of brunchen in de klas met hun juf of meester. De tijd van het eten wordt door de groepsleerkrachten zelf bepaald. Op 29 maart vertellen we ook een paasverhaal in de grote hal beneden.

Op die dag komen de groepen naar het verhaal kijken.

Verder maken alle groepen in de vastentijd een doos/mand met houdbare levensmiddelen voor de oudere mensen die minder te besteden hebben in de wijk Feyenoord.

Het is de bedoeling dat de kinderen zelf iets meenemen. Dit kan van alles zijn, u kunt denken aan een blikje soep, een potje groenten, een pakje koekjes.

Op dinsdag 27 maart brengen de kinderen deze dozen naar de ouderen toe.

Let op: De peuters vieren Pasen ook op donderdag 29 maart. In de ochtend eten ze met de A-groep(ontbijt), in de middag(lunch) met de B-groep. De schooltijden zijn op die dag de gewone tijden zoals u die gewend bent.

Lekker Fit! Week

Op 9 april start de LekkerFit! week van dit jaar! Tijdens deze week worden vele leuke activiteiten georganiseerd waarin bewegen, water drinken en gezonde voeding centraal staan. De activiteiten zullen tijdens die week op het bord beneden staan.

Al met al een sportieve top week! Tijdens deze week zullen er gesprekken plaatsvinden met de lekker fit! coach over een gezonde leefstijl.

Koningsspelen

De landelijke Koningsspelen vinden dit jaar plaats op 20 april in plaats van 26 april. Wij willen graag meedoen met de landelijke Koningsspelen en zullen daarom de Koningsspelen verplaatsen naar 20 april. Op deze dag hebben we ook sportdag voor de kinderen van groep 1 t/m 6. De kinderen van groep 7 en 8 helpen die dag bij de sportdag. De kinderen van groep 7 en 8 hebben zelf een sportdag in de LekkerFit! week van 9 april.

Spelletjesochtend voor ouders

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur spelen we spellen met ouders. 

We maken er altijd een gezellige ochtend van met koffie en koekjes. Wilt u ook nieuwe rekenspelletjes leren die u thuis kunt spelen met uw kind(eren)?

U bent van harte welkom!

Sport voor vrouwen

Iedere donderdag is er volleybal in de Persoonshal van 14.15-15.15 uur, doet u ook mee? U kunt zich aanmelden bij Karin Boons. 

Op donderdag 29 maart is er weer een Zumba-les van 14.15-15.15.

U kunt meedoen voor maar €2,00!

Zet vast in uw agenda

Op maandag 9 april hebben we om 9.30 uur de grote Agnes-Fit-Quiz voor ouders! Hét teamspel waar u leuke prijsjes mee kunt winnen. Op de informatieborden bij de ingangen kunt u hier binnenkort meer informatie over lezen. 

Zorg voor het schoolplein

Van de gemeente kregen we materialen om ons schoolplein zelf schoon te houden. Dat doen we dan ook elke pauze met veel plezier. 

Belangrijke data:

  • 13-15 maart:

Rapportgesprekken psz, groep 1 t/m 7

  • 19 maart:

Studiedag (alle kinderen zijn vrij)

  • 28 maart:

Grote rekendag

  • 30 maart t/m 2 april:

Paasvakantie

  • 9 april:

Lekker Fit! Week


Terug