Nieuws

Agnesschool nieuwsbrief 4 2018-2019

Vrijdag 14 december 2018

Nieuwsbrief 4

 

 • Herfstgesprekken

De herfstgesprekken zitten er weer op. Wat zijn er veel ouders op gesprek geweest, super fijn!

We zijn in het bijzonder enorm trots op de kinderen van de groepen 3 tot en met 8. Die kinderen hebben zelf aan hun ouders verteld wat ze allemaal op school doen, wat ze al goed kunnen en wat ze nog moeten leren.

 

 • Verbetercultuur

De RVKO, de stichting waar de Agnesschool onder valt is op zoek naar ouders die werkzaam zijn in een verbetercultuur. Dit wordt ook wel aangeduid met Agile (scrum), Lean, continious improvement.

Het is erg leerzaam en inspirerend om met anderen uit te wisselen over deze manier van werken. Wanneer je Agile/Lean werkt is het ook volkomen normaal om buiten je eigen organisatie te leren. Binnen scholen en ondersteunende diensten zijn we steeds meer aspecten aan het ontwikkelen op dit gebied.

En het kan bijna niet anders dan we tussen onze RVKO ouders, enthousiaste mensen hebben die graag willen delen over hun Agile/Lean werkwijze op hun werk.

Hoe houden jullie de dagstart? Wie is eigenaar van de scrum? Hoe houd je grip op een zelfsturend team? Waar worden problemen besproken en opgelost? Waar krijg je energie van? Hoe gaan jullie om met de interne informatie stroom? Hoe luisteren jullie naar de stem van de klant? En wat zijn teamafspraken m.b.t. feedback ontvangen en geven?

Graag zouden we met jullie in contact komen en kijken hoe we het gezamenlijke leren kunnen organiseren. Wie wil ons helpen het leren buiten onze scholen te bewerkstelligen?

We hebben binnen onze RVKO 3 coaches verbetercultuur, zij zullen contact met u opnemen nadat u heeft aangegeven ‘het samen leren’ te willen onderzoeken.

 

Annette de Deken, Judith van Wijngaarden en Yvonne Hoppener, (Annette.dedeken@rvko.nl).

 

 • Vraagwijzer

Iedere vrijdagochtend tussen 10.00-12.00 is er in de Dam een inloop voor de Vraagwijzer.

Heeft u vragen of problemen en komt u er zelf niet uit met bijvoorbeeld ingewikkelde brieven, juridische kwesties, vragen over uw gezondheid of over geld. Dan is de Vraagwijzer iets voor u.

 

 • Sintviering

De sintviering was ook dit jaar weer een enorm succes! We hebben genoten van de aandacht en de tijd voor elkaar. De kinderen van de bovenbouw hebben heel erg hun best gedaan voor hun klasgenootjes met een gedicht en een cadeautje. De kinderen van de onder- en middenbouw hebben vooral erg genoten van de sint en zijn pieten.

Bij de peuters hebben we dinsdag 4 december het sintfeest gevierd. Zij hadden wel een heel bijzondere piet in hun midden. Juf Zoha veranderde zichzelf in een pietje. Alle kinderen en ouders wisten het na de metamorfose meteen: juf Zoha is een echte piet!

 

 • Kerstmis op de Agnesschool

Een gezellige, sfeervolle tijd waarbij wij, allemaal op onze eigen manier en vanuit onze eigen levensovertuiging, stil staan bij de betekenis van het Kerstfeest.
Alle groepen zijn nog volop bezig met het versieren en andere voorbereidingen.

In de groepen worden verhalen voorgelezen, kerstliedjes gezongen en wensen geschreven.

De moeders helpen ons met het versieren van de school door middel van kerstknutsels.

                                          

 • Kerstcrea

13 december 2018 hadden we een creamiddag. Deze creamiddag stond geheel in het teken staan van het kerstdiner. Er werden placemats gemaakt, servetringen, naamkaarten etc. De leerlingen hebben groepsdoorbrekend geknutseld met hulp van onze kanjers van groep 8.

 

 • Kerst bij de peuters

De peuters vieren het Kerstfeest op dinsdag 18 december 2018. De ochtendgroep eet een hapje aan het begin van de ochtend met elkaar en de middaggroep eet een hapje aan het begin van de middag met elkaar. U bent van harte uitgenodigd om vanaf 8:30 uur (ochtendgroep) of vanaf 12:30 uur (middaggroep) een hapje mee te eten.

Verdere informatie volgt via de peuterleidsters.

 

 • Kerstdiner

Op dinsdag 18 december gaan wij in de groepen met alle leerlingen genieten van een heerlijk en gezellig kerstdiner. Het kerstdiner begint om 18:00 uur en duurt tot 19:30 uur.

Om 17.50 uur kunt u alvast naar binnen om het eten naar de klas te brengen. Neemt u ook wat lekkers mee?.

U kreeg afgelopen week een brief mee waarop u kunt aangeven welke lekkernij u gaat verzorgen voor ons kerstdiner. Ook vindt u op deze brief een invulstrookje waarop u kunt aangeven of u uw kind komt ophalen of dat hij/ zij alleen naar huis mag. We verwachten dat IEDEREEN het invulstrookje inlevert!

 

 • Kerstwandeling

Op dinsdagochtend 18 december zullen we met alle leerlingen van de Agnesschool een wandeling maken door de wijk die geheel in het teken van de Kerst zal staan. Deze wandeling zal om 8.45 uur starten en ouders zijn welkom om met de groep mee te lopen. Met de groep wordt volgens een vastgestelde route door de wijk gewandeld. Tijdens de wandeling komen de kinderen onderweg van alles tegen in het teken van Kerst en worden er op een aantal plaatsen liedjes gezongen.

 

 • Kerstviering

Op donderdag 20 december vindt er een kleine kerstviering plaats in de kleutergymzaal en de hal. Omdat deze ruimte te klein is voor één viering met de hele school, wordt de viering opgesplitst in twee vieringen. Iedere klas bereidt een kerststukje voor en treden op.

De groepen 1/2a, 1/2c, 3a, 4a, 5a, 6a en 8 hebben hun kerstviering tussen 9.00-10.00 uur.

De groepen 1/2b, 1/2c, 1/2e, 3b, 4b, 5b, 7a en 7/8b hebben hun kerstviering tussen

10.30-11.30 uur.

U mag, als ouder, komen kijken.

De kinderen mogen die dag een foute kersttrui aan.

 

 • Afscheid juf Lies

Save the date: 18 januari neemt juf Lies afscheid op school. Juf Lies gaat met een welverdiend pensioen. Nadere informatie over haar afscheid volgt.

 

 • Belangrijke data:

18 december               Kerstdiner

20 december               Kerstviering

21 december               Alle leerlingen vrij

7 januari                      Eerste schooldag 2019

9 januari                      Basketbaltoernooi groep 7/8

9 januari                      Bijeenkomst voor ouders  in de ouderkamer 9:00-10:00

15 januari                    MR-bijeenkomst

16 januari                    JINC-stage 7a


Terug