Nieuws

Agnesschool nieuwsbrief 5 2018-2019

Maandag 11 februari 2019

Nieuwsbrief 5

Prijswinnaar groen/blauw schoolplein
Vrijdag 18 januari mocht een aantal leerlingen van de Agnesschool op bezoek bij de Infratech-beurs in Ahoy. Daar werd namelijk de winnaar van de wedstrijd voor een groen/blauw schoolplein bekend gemaakt. De leerlingen van de Agnesschool (groepen 7, 7/8 en 8) hebben weken gewerkt aan een plan om het plein van de Agnesschool groener, mooier en uitdagender te maken. Onder leiding van meester Boris werden de ideeën die de leerlingen hadden steeds concreter en daarmee werd het plan ook steeds meer een droom voor alle leerlingen van de Agnesschool en voor alle kinderen uit de wijk Feijenoord.


De droom bestond onder andere uit een schoolplein met een vlindertuin, met water, met een baboe doolhof, met heuvels en tunnels waarbij kinderen hun eigen fantasieën kunnen gebruiken tijdens het spelen. We hadden deze droom vertaald in een film. Die film mochten we 18 januari presenteren aan de jury. Dit deden we samen met nog een andere school. Na de presentatie hebben we een rondleiding gekregen over de beurs waarbij we veel geleerd hebben over de nieuwste technologieën die ons kunnen helpen met het realiseren van het nieuwe plein. Na de lunch werd de prijswinnaar bekend gemaakt en dat was de Agnesschool!!! We wonnen €50.000,- om ons plein om te kunnen toveren tot de droom van onze leerlingen.


Onze droom is groot, dus aan €50.000,- hebben we niet genoeg, maar het is een hele mooie start om de eerste stappen naar het realiseren van de droom te zetten.
Gelukkig hield de prijs ook in dat we als school verder begeleid worden in dit proces en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst, zodat onze droom: een groen/blauw plein voor alle kinderen uit de wijk Feijenoord uit zal komen.

 

Afscheid juf Lies
18 januari nam juf Lies afscheid van de Agnesschool. Juf Lies is met een welverdiend pensioen gegaan. We willen alle kinderen en ouders bedanken voor dit hartverwarmende afscheid. Juf Lies wilde zelf geen cadeaus, ze wilde een donatie aan KiKa doen.
We kunnen u met trots vertellen dat we € 654,10 hebben opgehaald voor KiKa. Wat een mooi initiatief van juf Lies en wat fijn dat we daar met z’n allen aan mee hebben gedaan.

 

Cursus
De cursus "pittige jaren" is gestart in leeszaal de Dam. Ouders praten hier veertien weken lang over opvoeden en gaan veel van en aan elkaar leren!
Wilt u een volgende keer ook meedoen? U kunt zich nu al opgeven bij Karin Boons.

 

Leeszaal de Dam
De opening van leeszaal de Dam op 23 januari was een succes! Er waren veel ouders en kinderen uit de wijk en ook de wethouder was aanwezig. Zij heeft voorgelezen aan de kinderen terwijl een kunstenares op een doek Pluk van de Petteflet schilderde.


De leeszaal is maandag t/m vrijdag geopend van 15.30-19.30 en op woensdag al vanaf 9.00, zodat er lekker gelezen en voorgelezen kan worden. De boeken voor kinderen en volwassenen worden ook uitgeleend.


We hopen binnenkort overdag ook open te gaan. Hier hebben wij echter meer vrijwilligers voor nodig. Wilt u ook graag iets betekenen in uw leeszaal, al is het maar een uurtje per dag? U kunt zich aanmelden bij Karin Boons.


Met de leeszaal in de wijk hopen we dat er veel gelezen gaat worden in Feijenoord!

 

Belangrijke data:

  • 19 februari MR
  • 19 februari Advies- en rapportgesprekken groep 8
  • 20 februari Advies- en rapportgesprekken groep 8
  • 22 februari Carnavalsviering psz t/m gr8
  • 25 februari Start voorjaarsvakantie
  • 4 maart      Weer naar school
  • 6 maart      Bijeenkomst voor ouders in de ouderkamer.

Terug