Nieuws

Agnesschool nieuwsbrief 6

Donderdag 7 maart 2019

Agnesschool Nieuwsbrief 6

 

 • Carnaval

Het Agnescarnavalsfeest was een succes. Wat zagen de kinderen er goed uit en wat hebben we een feest gevierd. Arda was een ware prinscarnaval. De week vóór Carnaval hebben we met elkaar gespeculeerd wie onze prinscarnaval zou kunnen zijn. We kregen aanwijzingen in alle groepen en er waren maar weinig kinderen die na 5 aanwijzingen wisten dat Arda onze prinscarnaval was. Al met al was het een gezellig Carnavalsfeest. 

 

 • Stakingsdag 15 maart

15 maart vindt er weer een onderwijsstaking plaats. Alle leerkrachten hebben het recht om deze dag te staken. Een aantal leerkrachten van de Agnesschool heeft aangegeven hiervan gebruik te willen maken. Hierdoor zal de Agnesschool voor alle leerlingen van psz t/m groep 8 gesloten zijn.

 

 • Studiedag 18 maart

In verband met een studiedag voor alle personeelsleden van de Agnesukkies en de Agnesschool, zijn alle leerlingen van de psz t/m groep 8 op maandag 18 maart vrij.

 

 • Groen/blauw schoolplein

Zoals jullie weten hebben we in januari de prijs voor het groen/ blauwe schoolplein gewonnen. Achter de schermen zijn we heel druk bezig om hier een mooi plein van te maken. Het ontwerp van de kinderen wordt nu digitaal gemaakt en zal binnenkort ook weer opnieuw besproken worden met de kinderen.

Omdat onze ambities hoog zijn kost het veel tijd om concreet te beginnen. Vandaar dat er voor u, als ouders, nog niet direct iets zichtbaar is na het winnen van de prijs.

 

 • Leeszaal de Dam

Maakt u al gebruik van de leeszaal? Lezen is leuk en leerzaam. De boeken bij de leeszaal kunnen door alle kinderen en door u als volwassenen geleend worden.

We hopen dat u hier gebruik van maakt.

 

 • Rapportgesprekken

Op 19, 20 en 21 maart vinden de rapportgesprekken van de psz en de groepen 1 t/m 7 plaats. Deze week heeft u de uitnodiging voor het gesprek ontvangen.

Wij vinden het heel belangrijk dat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen van uw

kind(eren) en dat u belangstelling toont naar uw kind en zijn of haar leerprestaties. We gaan er daarom vanuit dat u aanwezig bent bij het rapportgesprek.

De leerlingen van groep 3 t/m 7 zijn aanwezig bij hun rapportbespreking.

Er zijn nog een aantal leerlingen die hun rapportmap nog thuis hebben. Wilt u er voor zorgen dat de rapportmap van uw kind morgen op school terugkomt.

 • Lekker Fit! Week

Op 8 april start de Lekker Fit! week van dit jaar! Tijdens deze week worden vele leuke activiteiten georganiseerd waarin bewegen, water drinken en gezonde voeding centraal staan. De activiteiten zullen tijdens die week op het bord beneden hangen.

Al met al een sportieve top week! Tijdens deze week zullen er gesprekken plaatsvinden met de Lekker Fit! coach over een gezonde leefstijl. We sluiten de week af met de koningsspelen op 12 april. Dit is tevens de sportdag voor de groepen 1 t/m 6.

 

 • Luizen pluizen

Op dinsdag 19 maart controleren we de haren van alle kinderen op luizen/neten. Wilt u dit ook regelmatig thuis doen, zodat we de school luisvrij kunnen houden? Kinderen krijgen luizen van andere kinderen, er is niet veel aan te doen, behalve regelmatig controleren. Wij proberen dit samen met u zo goed mogelijk te doen. Als u vragen heeft omtrent het aanpakken van luizen/neten, het controleren van de haren op school of wilt u een handje helpen bij het controleren, dan kunt u terecht bij Karin Boons.

 

 • Bijeenkomst voor ouders

Kwink is een methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL). Inclusief burgerschap, sociale integratie en mediawijsheid voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Wilt  u hier meer over weten? Op dinsdag 26 maart om 9.00-10.00 verzorgt juf Resca een informatie bijeenkomst over de Kwink-lessen die de kinderen krijgen op school. U kunt hier uw vragen stellen en een les meedoen, zodat u weet wat uw kind(eren) leren tijdens deze lessen.

 

 • Onwijze ouders

Op dinsdag 26 maart start het project 'onwijze ouders' in de wijk. Het project is gericht op de straatcultuur en hoe hier mee om te gaan en wordt geleid door de wijkagent Feijenoord, Ed Shew-A-Tjon en Houda Battouh van joz (jongerenwerk) .

 

Eén keer per maand komen wijkbewoner/ouders  bij elkaar en krijgen informatie van de politie over diverse onderwerpen, zoals drugs, nepwapens en (jeugd)criminaliteit. Het is de bedoeling om met elkaar in gesprek te gaan. U hoeft zich hier niet voor in te schrijven maar u kunt gewoon aanschuiven bij een thema.

 

 • Schoolmaatschappelijk werk

Graag stel ik mezelf aan jullie voor. Mijn naam is Ay┼če Kolay en sinds deze maand ben ik de nieuwe schoolmaatschappelijk werker op de Agnesschool. Ik heb de studie orthopedagogiek afgerond en een korte periode de pabo gedaan. Tijdens en na mijn studie ben ik in verschillende functies betrokken geweest bij het basisonderwijs. Zo heb ik een korte tijd voor de klas gestaan, opvoedondersteuning gegeven aan ouders, gezinsbegeleiding aan huis gedaan en ben ik projectleider geweest van een taalprogramma voor kinderen in groep 5 en 6.

Als schoolmaatschappelijk werker ondersteun ik graag als er zorgen zijn op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind. Wij kunnen samen zoeken naar oplossingen voor allerlei vragen rondom de opvoeding, de school of de thuissituatie. Indien nodig verwijs ik door naar speciale zorg.

Woensdag is mijn vaste dag op de Agnesschool. Daarnaast ben ik afwisselend aanwezig op dinsdag of vrijdag. U bent van harte welkom om even langs te komen op de dagen dat ik aanwezig ben. U kunt mij ook bereiken via de intern begeleiders of rechtstreeks bellen naar het nummer 06-24920092 of mailen naar ayse.kolay@smwr-rijnmond.nl

 

 • Belangrijke data:

11 maart                      Groepen 7 en 8 op kamp

13 maart                      Voetbaltoernooi groepen 5 en 6

14 maart                      9:00 uur info bijeenkomst psz

15 maart                      Stakingsdag alle leerlingen psz t/m groep 8 vrij

18 maart                      Studiedag alle leerlingen psz t/m groep 8 vrij

19 -20-21 maart           Rapportgesprekken

26 maart                      9:00 uur infobijeenkomst sociaal emotioneel leren

26 maart                      Bijeenkomst in de Dam: onwijze moeder/ vaders.

27 maart                      Voetbaltoernooi groepen 7 en 8

3 april                          Grote rekendag

3 april                          9:00 uur bijeenkomst entreetoets ouderkamer.

8 april                          Lekker Fit! week

9 april                          Kijkje in de klas voor ouders 15:30 uur

10 april                        Bijeenkomst voor ouders in de ouderkamer.

11 april                        MR-vergadering

12 april                        Koningsspelen 2019, sportdag groepen 1 t/m 6.

 


Terug