Nieuws

Agnesschool Nieuwsbrief 7

Vrijdag 12 april 2019

   12 april 2019

   Nieuwsbrief 7

  • Afscheid juf Martine

Na 4 jaar als adjunct-directeur op de Agnesschool gewerkt te hebben, ga ik, juf Martine, de Agnesschool per 1 mei verlaten. Ik heb enorm veel geleerd, genoten van jullie kinderen en genoten van de samenwerking met mijn collega’s en met u als ouder.

Het is tijd om mezelf verder te ontwikkelen. De school is bezig om een goede vervanger te vinden.

 

  • Pasen

Op donderdagochtend 18 april vieren we op de Agnesschool Pasen. De kinderen hoeven die dag geen pauzehapje mee naar school te nemen. Zij gaan in de klas met hun juf of meester ontbijten/brunchen. De tijd van het eten wordt door de groepsleerkrachten zelf bepaald.

Verder maken alle groepen in de vasten tijd (nu) een doos of mand met houdbare levensmiddelen voor de ouderen in het bejaardenhuis de Steenplaat. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf iets meenemen. Het kan van alles zijn, wel graag lang houdbaar.

Op dinsdag 16 april gaan een paar leerkrachten deze dozen met de kinderen wegbrengen.

Let op: De peuters vieren Pasen ook op donderdag 18 april In de ochtend (ontbijt) eten ze met de A-groep, in de middag(lunch) met de B-groep. De schooltijden blijven op die dag hetzelfde.

 

De moeders hebben een creatieve paasochtend gehad en mooie paaseitjes, paastakken, paashaasjes en dergelijke gemaakt. Deze hangen in de hal, heeft u ze al gezien?

 

Woensdag 17 april gaan we gezellig paasontbijten met ouders in de hal vanaf 9.00 uur. Komt u ook? Neemt u ook wat lekkers mee?

 

  • Onwijze ouders

De eerste onwijze moeders/vaders is geweest. Er is kennisgemaakt met de wijkagent en met elkaar. Fijn dat er zoveel belangstelling was! Op woensdag 17 april komen we weer bij elkaar in de leeszaal en gaan de wijkagent met de jongere werkers vertellen over verschillende soorten drugs en drugsgebruik in de wijk. Wilt u hier ook meer over weten en meepraten? Dan  zien wij de onwijze moeders graag om 13.30 uur en de onwijze vaders om 19.00 uur.

 

 

  • De leesclub

De Agnesleesclub is gestart! Een groep van negen moeders hebben tijdens de eerste bijeenkomst in de leeszaal een boek uitgekozen en zijn lekker thuis aan het lezen. Na de vakantie komen we weer bij elkaar en vertellen ze over de verhalen en doen we een creatieve activiteit. Wilt u ook meelezen of een keer meekijken of dit iets voor u is? U bent van harte welkom op woensdag 8 mei om 9.00 in de leeszaal. De koffie en thee staat klaar!

 

  • Gevonden voorwerpen

In de centrale hal staat een grote tafel met gevonden voorwerpen. Deze blijft staan tot woensdag 17 april, daarna gaan de spullen weer naar het goede doel. Loopt u nog even langs om te kijken of er iets van uw kind bij ligt?

 

  • Lekker Fit! week

Deze week vindt de Lekker Fit! week plaats. Dit betekent voor de kinderen extra veel (bewegings-)activiteiten die in het teken staan van gezondheid en waterdrinken. Zo hebben wij deze week al verschillende dingen gedaan.

De groepen 4 tot en met 8 hebben tijdens de gymles een fitness circuit gedaan. Dit circuit bestond uit leuke en zware oefeningen, in tweetallen, waar de kinderen zich zelf uit konden dagen. Als uw kind een beetje spierpijn heeft gehad weet u dus waarom!

Naast de gymlessen hadden de groepen 5 tot en met 8 op maandag een intensieve activiteit met wederom veel bewegen. Gelukkig scheen het zonnetje, dus konden de kinderen lekker in hun T-shirt sporten.

Op dinsdag hadden de groepen 5 tot en met 8 een klein voetbaltoernooitje binnen hun eigen klas waarvoor de leerlingen zelf teams hadden samengesteld. De groepen 3 tot en met 5 hadden deze dag een gezondheidsquiz. Hier werd de kennis van de leerlingen getest met betrekking tot gezond eten en gezondheid.

Op de woensdag hebben we met de groepen 4 gezellig gekookt. Wij hebben heerlijke appelmoes gemaakt met een gezond zelfgemaakt frietje er bij! Dit was niet mogelijk geweest zonder de hulp van chefkoks Jayhson & Jefensly!

Verder was er op woensdagmiddag na schooltijd nog een leuke ouder- kindactiviteit. Hier hebben wij wat leuke spelletjes gedaan op het schoolplein en gelukkig scheen de zon ook nu weer heerlijk.

Op donderdag kregen de groepen 7, 7/8 en 8 nog een gastles van waterbedrijf Evides over water. Met als verrassing een praktisch cadeau dat met water drinken te maken heeft!

De groepen 1/2  kregen op donderdag een extra speciale Lekker Fit! gymles.

Vrijdag werd de Lekker Fit! week afgesloten met het Koningsontbijt en de Koningsspelen.

Deze mooie dag zou niet mogelijk geweest zijn zonder de hulp van groep 8, groep 7/8 en natuurlijk de ouders die ons kwamen helpen.

 

  • Belangrijke data:

16, 17, 18 april                        Centrale eindtoets groep 8, entreetoets groep 7    

19 april                                    Goede Vrijdag, start meivakantie

21, 22 april                               Pasen

5 mei                                       Start Ramadan

6 mei                                       Weer naar school

9 mei                                       Mini final groepen 5-8


Terug