Nieuws

Nieuwsbrief - 15 november 2019

Vrijdag 15 november 2019

Herfstgesprekken

Komende week zijn de jaarlijkse herfstgesprekken. Tijdens deze gesprekken worden de resultaten en het welbevinden van uw kind(eren) besproken.

Afgelopen week bent u door de leerkracht uitgenodigd voor dit gesprek. Wij verwachten van u dat u op deze uitnodiging ingaat. We zien u aanstaande dinsdag of woensdag.

 

LTU

Zoals u weet, gaan alle leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 twee keer per week na schooltijd verder middels de leertijduitbreiding (LTU). Dit is niet vrijblijvend, maar wordt door een aantal ouders wel zo gezien. We merken dat kinderen zich soms bij de leerkracht of bij de balie afmelden voor die middag. Dit is niet de bedoeling. De LTU-leerkrachten verwachten uw kind(eren) bij de lessen waarvoor u ze heeft ingeschreven. Voor vragen en/of opmerkingen hierover kunt u terecht bij Jurgen Elias: 06-12522476.

 

Sinterklaas

Donderdag 5 december is het weer zo ver: Sinterklaas brengt een bezoek aan de Agnesschool. De aankomende periode volgen we het sinterklaasverhaal van het sinterklaasjournaal. Hoe dit er precies uit komt te zien voor de kinderen is nog een verrassing.

Het sinterklaasfeest voor alle peuters is ook op deze donderdag; verdere informatie zal via de leidsters volgen.

Sinterklaas voor ouders: Wegens groot succes vieren we ook dit jaar weer Sinterklaas met elkaar, met de dobbelsteen en de berg cadeaus! Wanneer u graag mee wilt doen: kom uw naam op de lijst schrijven bij Karin! We spelen het spel op 5 december na de intocht van de Sint op school.

Peuters in zicht

Op de Agnes starten we met de cursus ‘peuter in zicht’. Dit zal gegeven worden door Ayse (schoolmaatschappelijk werk) en bestaat uit drie bijeenkomsten. Heeft u een kind bij de peuters of wilt u graag iets meer weten over peuters in het algemeen, dan bent u van harte welkom. De eerste bijeenkomst zal zijn op woensdag 27 november om 8.45 in de hal. De tweede bijeenkomst is op 4 december en de laatste op 8 januari 2020. Voor vragen over deze cursus kunt u terecht bij

Ayse of bij Karin.

 

 

Rekenbijeenkomst groepen 1-2

Donderdag 21 november om 9.00 uur is er in de hal een bijeenkomst voor de ouders van de groepen 1 en 2 over rekenen. Wilt u ook graag weten wat uw kind leert, hoe uw kind met cijfers bezig is en welke leuke rekenspellen u thuis kunt doen met uw kind? Wij zien u graag!

 

Onwijze ouders

We hebben een interessant gesprek gehad tijdens de ‘onwijze ouders’ met de wijkagent Ed en met de twee medewerkers van JOZ over drugs. Ed had zijn drugskoffertje bij zich die hij rond liet gaan in de kring. Er zijn vragen gesteld, gesprekken ontstaan en we hebben ook gelachen. Het volgende gesprek met de wijkagent is op vrijdag 29 november om 9.00 bij het CJV Feijenoord en gaat dit maal over vuurwerk!

Praat en/of luistert u ook mee over veiligheid in de wijk voor u en uw kinderen?

Fietsles voor ouders

De fietsles is een groot succes! Iedere woensdag en vrijdag, zelfs wanneer het regent, stappen de moeders op de fiets en rijden ondertussen al redelijk vlot over het plein. Deze lessen duren nog twee weken, daarna zijn ze klaar.

Lijkt het u ook fijn om te kunnen fietsen? U kunt zich weer aanmelden voor de volgende ronde bij Karin.

Leuke activiteiten

Alle groepen van de Agnesschool doen op z’n tijd leuke extra activiteiten binnen of buiten de school. In deze nieuwsbrief enkele foto’s van: bezoek Kralingse bos groep 1-2, waar de kinderen Roodkapje tegenkwamen. Verder foto’s van de thema-afsluiting van de kleuters; groep 7 is naar de tentoonstelling Port Rangers geweest; groep 8b heeft een leuke workshop botenbouwen gehad en Zakaria uit groep 6b heeft een mooie herfsttekening gemaakt. Wij zijn trots op onze leerlingen én hun leerkrachten!

           

Belangrijke data:

19, 20 november                           Herfstgesprekken

21 november                                  Ouderbijeenkomst: rekenen in groep 1-2

27 november                                  Peuters in zicht

29 november                                  Ouderbijeenkomst met wijkagent (CJV Feijenoord)

5 december                                    Sintviering voor de hele school

6 december                                    Kerstcrea met ouders

12 december                                  Ouderbijeenkomst: overgang peuters naar gr.1-2


Terug