Nieuws

Update coronavirus 3 april 2020

Zaterdag 4 april 2020

U heeft het dinsdagavond kunnen horen en zien: de coronamaatregelen zijn verlengd. Voor de scholen betekent dit, dat de kinderen in ieder geval tot en met de meivakantie (10 mei) onderwijs op afstand zullen krijgen.

Dat is niet alleen voor ons vervelend, maar vooral voor alle leerlingen en voor u. We horen en zien dat veel kinderen hard aan het werk zijn met het thuiswerk en dat u hen daarbij zo goed mogelijk probeert te helpen. Wij willen u daar heel hartelijk voor bedanken en een groot compliment geven. Echt heel knap!

We kunnen ons echter ook goed voorstellen dat het niet in alle huishoudens even goed en soepel verloopt. Als u thuis moeilijkheden ondervindt, kunt u dit aangeven bij de leerkracht(en) van uw kind(eren). Dat kan van alles zijn. Wij willen dan met u meedenken, zodat deze bizarre situatie voor iedereen houdbaar blijft.

Schoolwerk is heel belangrijk, maar wat wij het belangrijkst vinden, is dat we aardig blijven tegen elkaar. Het is een uitzonderlijke situatie die voor sommigen zelfs traumatisch kan zijn. Dat willen we graag voorkomen, dus geeft u het alstublieft aan als u hulp nodig heeft.

In de tussentijd wordt hier op school weer hard gewerkt aan een nieuw thuiswerkpakket. Aanstaande maandag 6 april wordt u weer op school verwacht om nieuw werk op te halen op de tijden die hieronder staan aangegeven. Vervolgens doen we dit weer op dinsdag 14 april (in verband met Pasen) en maandag 20 april.

Als u een boek wilt ruilen, kan dat ook. Het gele kastje bij de hoofdingang staat vol met leuke boeken. Hier kunt u gebruik van maken zolang het blauwe hek open is.

Ook de peuterouders komen een themapakketje ophalen. Zo kunnen zij thuis gericht aan de slag met het thema Lente.

Gemaakt werk leveren de kinderen pas in als de school weer open gaat. Ook dan kunnen geleende Chromebooks ingeleverd worden.

 

We nodigen u weer gefaseerd uit om het werk voor thuis op te komen halen en dit doen we op alfabetische volgorde. Let op: We hebben de tijden ingekort met een half uur!

 

08.30-09.00 uur Achternamen die beginnen met een A,B,C,D,E en F.

09.00-09.30 uur Achternamen die beginnen met een G,H,I,J,K en L.

09.30-10.00 uur Achternamen die beginnen met een M,N,O,P,Q en R.

10.00-10.30 uur Achternamen die beginnen met een S,T,U,V,W,X,Y en Z.

 

Voor de peuterouders vragen we u naar het raam van het lokaal van de Sterretjes te komen.

Voor leerlingen van de groepen 1-2 vragen we u de naar de buitendeur te gaan waar de groepen 1-2c, 1-2d en 1-2e normaal naar binnen komen.

Voor leerlingen van de groepen 3 vragen we u naar de hoofdingang te komen.

Voor leerlingen van de groepen 4 en 5 vragen we naar de buitendeur te gaan waar de groepen 4 en 5 naar binnen komen.

Voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 vragen we u naar het nieuwe schoolplein te gaan en via de het raam bij het speellokaal krijgt u het werkpakket voor thuis.

 

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd alstublieft via de mail contact met de leerkrachten en veel sterkte en hopelijk plezier de komende weken.

Voor algemene vragen kunt terecht bij het volgende mailadres: post@agnesschool-rotterdam.nl

 

Met vriendelijke groet

 

George Leuver, directeur

Cindy Langerak, adjunct-directeur


Terug