Nieuws

Nieuwsbrief 7 - 15 mei 2020

Zondag 17 mei 2020

Coronatijd

Deze nieuwsbrief zal, net als het dagelijkse nieuws op radio en televisie, bol staan van de situatie die is ontstaan door het vervelende coronavirus.

Gelukkig zijn we deze week weer begonnen met halve klassen, hoewel het voor sommigen nog best spannend is. De maatregelen die we hebben getroffen zorgen ervoor dat we zo goed mogelijk kunnen omgaan met de situatie. Ouders die hun kinderen toch naar school hebben gestuurd ondanks hun angst en twijfel zien dat het goed gaat en dat het fijn is dat ze weer kunnen leren en spelen.

In de loop van volgende week denken we dat er weer een persconferentie zal zijn waarin meer informatie gegeven wordt over het vervolg van de invulling van ons onderwijs. Uiteraard houden we u op de hoogte. Houdt u de mail goed in de gaten?

Veel leerlingen, van Ukkies tot en met onze achtstegroepers, hebben keihard gewerkt aan het werk dat wekelijks verzorgd werd door de leerkrachten. Ook zijn de meeste rapportgesprekken telefonisch doorgegaan. Dat is fijn! Toch hadden we u liever op school gezien, maar goed, dat was even niet anders.

De eerste dagen op school zijn nu achter de rug. De meeste kinderen en ouders weten inmiddels wanneer er school is, welke ingang de leerlingen moeten nemen en dat je bij het hek afscheid neemt van elkaar. We zijn trots op iedereen die zijn beste beentje voorzet! Samen komen we hier doorheen.

Agnes Ukkies

Wat was het de afgelopen tijd stil op school zonder de peuters! We hebben alle kinderen erg gemist en we zijn daarom heel blij dat ze nu weer mogen komen. Het is wel weer een beetje wennen, daarom zijn we weer begonnen met het thema ‘Welkom’.

Het is anders dat de peuters nu niet binnengebracht kunnen worden door de ouders, maar bij het hek opgehaald worden en naar het lokaal gebracht worden door de juf. Toch gaat dat al heel goed. We zijn al helemaal gewend om met z’n allen eerst even handen te wassen bij binnenkomst. De peuters die al zijn gekomen zijn alweer volop aan het genieten. Zo worden er heerlijke maaltijden in de huishoek klaargemaakt en wordt er veel gepuzzeld. Ook wordt er druk getimmerd en gezaagd door de werkmannen en -vrouwen. Samen met de juf boekjes lezen in de boekenhoek is ook wel weer genieten.

Hebben jullie ons prachtige groene schoolplein al gezien? De peuters zijn er ook erg blij mee en spelen en fietsen daar graag in het zonnetje.

Het is op het moment nog niet zo druk bij de peutergroepen, maar we hopen dat er elke dag weer wat meer peuters zullen komen, zodat het nog gezelliger gaat worden. Hoe meer peuters er met elkaar kunnen spelen, hoe meer plezier er is!

Ouderactiviteiten

U kunt in de nieuwsbrief altijd lezen welke ouderactiviteiten er georganiseerd worden. Helaas kunnen deze niet doorgaan dus is er ook geen nieuws vanuit juf Karin.

 Ø Belangrijke data:

21-22 mei Hemelvaart (alle leerlingen zijn vrij)

1 juni Pinksteren (alle leerlingen zijn vrij)

12 juni Studiedag (alle leerlingen zijn vrij)

26 juni Nieuwsbrief 8


Terug