Nieuws

Nieuwsbrief 8 - 26 juni 2020

Vrijdag 26 juni 2020

Wat een (school)jaar!

Het schooljaar is bijna om. Dan kijken we met elkaar terug en ook vooruit. Schooljaar 2019-2020 zal de boeken ingaan als een zeer bijzonder jaar. Dat een virus de wereld zo op zijn kop kon zetten, hadden we niet durven voorspellen. Deze situatie was voor iedereen helemaal nieuw en we hebben het heel spannend gevonden. Toch zijn we trots op hoe we, ouders, personeel én leerlingen, het samen gedaan hebben. Nogmaals bedankt voor uw inzet en begrip! Het ‘nieuwe normaal’ gaat waarschijnlijk nog wel even duren. We houden u goed op de hoogte wat dat in het nieuwe schooljaar zal gaan betekenen.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie toe en hopen de kinderen maandag 31 augustus weer in goede gezondheid terug te zien.

Rapporten

De meesters en juffen zijn druk bezig met de laatste rapporten van dit schooljaar. 8 en 9 juli kunt u op gesprek komen, maar het is optioneel. Dat betekent dat u ervoor kunt kiezen om een afspraak te maken met de groepsleerkracht. Anderzijds kan de leerkracht ook kiezen om u uit te nodigen. Het rapport zal er door de coronatijd anders kunnen uitzien; we hebben ons best gedaan om het zo duidelijk mogelijk te maken voor u en de kinderen.

Zomerschool

Gaat u deze zomervakantie niet op reis? De kinderen van de Agnesschool hoeven zich in ieder geval niet te vervelen. De gemeente heeft in samenwerking met onder anderen ZomerCampus010, Humanitas en SV Gio verschillende programma’s georganiseerd voor de kinderen van groep 3 t/m 8 in Rotterdam-Zuid. Als school staan we hier achter en we hopen dat veel kinderen meedoen. Inschrijfformulieren komen zo snel mogelijk uw kant op. Schrijft u uw kind op tijd in?

Entreetoets groep 7

Het hele schooljaar hebben de kinderen van groep 7 toegewerkt naar de entreetoets. En toen kwam de coronacrisis....

Om de kinderen de mogelijkheid te geven zo goed mogelijk te scoren op de toets, hebben we besloten om de Entreetoets te verplaatsen naar september. Dit betekent dat de kinderen de entreetoets eenmalig maken in groep 8.

We hopen dat de kinderen de extra tijd benutten om hard te werken en zo veel mogelijk te leren.

Sanakids schooltandarts

Gezond zijn en gezond leven betekent ook zorgen voor een gezond gebit. Twee keer per jaar een tandarts bezoeken hoort bij een gezonde levensstijl. Sanakids zorgt ervoor dat alle basisschoolkinderen die niet naar de reguliere tandarts gaan, tandzorg kunnen krijgen.

Sinds 29 april heeft Sanakids weer optimaal haar mondzorg kunnen hervatten. Helaas hebben zij tot die tijd ook heel veel pijnklachten gezien bij kinderen. Wat fijn dat ze weer op de Agnes actief zijn en kinderen van pijnklachten af kunnen helpen.

Inmiddels heeft u een brief ontvangen waarin is uitgelegd dat ze gewoon geopend zijn en dat de kinderen weer worden opgehaald. Wacht aub niet met het maken van een afspraak als uw kind kiespijn heeft! Medewerkers van Sanakids komen desnoods uw kind thuis ophalen als vervoer een probleem is.

Sanakids/MZC Noordereiland

De Ruyterstraat 4-6

3071 PJ Rotterdam

Tel: 010-4141200

@ : info@sanakids.n

Agnes Ukkies

Tijdens deze warme dagen zijn de peuters samen met de leidsters een wandeling gaan maken en kregen ze een heerlijk ijsje om even af te koelen. Ook kunnen ze spelen met de watertafel en een ijsje kopen bij de ijskraam in de klas.

Op donderdag 16 juli is het juffenfeest en vieren wij met de peuters onze verjaardagen in de klas.

Na de zomervakantie gaan wij net als de kleuters op blote voeten gymmen. Dit is goed voor de grove motoriek.

Ouderactiviteiten: Bewegen!

De afgelopen maanden waren we veel binnen en zijn we misschien niet genoeg in beweging geweest. Daarom: iedere woensdag sporten voor ouders op het Agnesplein van 8.45-10.00 uur.

Wie doet er mee? We starten met wat sport en spel en daarna lopen we een rondje Noordereiland. Neem een flesje water mee!

 

Ø Belangrijke data:

3 juli Bekendmaking nieuwe groepsindeling

8-9 juli Voorlopige adviesgesprekken groep 6-7

8-9 juli Rapportgesprekken (optioneel)

9 juli Wenmiddag nieuwe groepen

14 juli Filmavond groepen 8

15 juli Laatste schooldag groepen 8

16 juli Laatste schooldag peuters t/m groep 7

17 juli t/m 30 aug Zomervakantie

31 augustus Eerste schooldag


Terug