Nieuws

Nieuwsbrief 2 - 16 oktober 2020

Zaterdag 24 oktober 2020

Corona

Helaas is het coronavirus is nog steeds onderwerp van gesprek en het houdt ons allen erg bezig. Gelukkig hebben we de school nog open kunnen houden en dat willen we graag zo houden. Ouders mogen de school alleen in als zij een afspraak hebben. Na de herfstvakantie vragen we, mocht u de school in komen, een mondkapje te dragen om het risico zo klein mogelijk te houden. Het personeel van de Agnes draagt een mondkapje als zij dat prettig of nodig vinden. Alvast dank voor uw medewerking. In de bijlage van deze brief ziet u de nieuwe beslisboom die u kunt raadplegen als u twijfels of uw kind naar school mag komen. We houden de actualiteiten uiteraard goed in de gaten.

 

Betaald parkeren

Een aantal mensen heeft het al gemerkt: het is betaald parkeren in onze wijk Feijenoord. De controles bleven tot nu toe bij een mondelinge waarschuwing, maar wij hebben begrepen dat men na de vakantie streng gaat controleren en dan ook geldboetes gaat uitdelen als u verkeerd (bv dubbel) of onbetaald geparkeerd staat. Dat is zonde van uw geld, dus let u er goed op? Tegenover de Speeltuin is een groot parkeerterrein waar u wel makkelijk kunt parkeren.

 

Informatieraam

Doordat u als ouder beperkt de school in kunt komen, mist u misschien wat informatie. Dat vinden wij jammer..... Daarom hebben wij een informatieraam! Deze kunt u vinden naast het blauwe hek bij de hoofdingang, bij de Sterretjes. Kijkt u af en toe even of er iets te lezen voor u bij hangt?

 

Leeszaal

De leeszaal in de Dam is weer een beetje open. Iedere dinsdag van 12.00-15.00 uur, woensdag/vrijdag van 15.00-16.30 uur kunt u boeken lenen voor uw kind en voor u zelf. Er is geen registratie, gewoon uitzoeken en meenemen. Lezen is leuk en o zo belangrijk voor de kinderen!

 

Koffie drinken

De winter komt er aan. Helaas kunnen we geen kopje koffie/thee drinken samen in de ouderkamer/hal. Als het droog weer is, zullen we de koffie/thee buiten brengen, zodat we toch even contact hebben met elkaar en zodat u even op kunt warmen. We doen dit volgens de afspraken op afstand en in kleine groepjes.

 

Kinderboekenweek

Wat hebben we een leuke Kinderboekenweek gehad en wat heeft iedereen hard gewerkt. Normaal hebben wij de opening van de Kinderboekenweek op het plein maar helaas kon dat door corona nu even niet. We hadden wel een heel bijzondere opening! In onze eigen klas keken we op het bord naar de opening door meester George en juf Cindy. Zij stapten zelfs in een ware tijdmachine. Wat was dat spannend! Ook zagen wij een groep leerlingen van onze eigen groepen 7 en 8 dansen op het lied 'En Toen...' van Kinderen voor Kinderen, dit deden ze supergoed! Natuurlijk mochten wij ook meedoen. Lekker swingen is gezond én gezellig! In de klassen hebben we aan verschillende geschiedenis tijdvakken gewerkt, thema's van vroeger; dinosaurussen en hunebedbouwers uit de prehistorie, Egyptenaren, Grieken en Romeinen uit de oudheid, ridders en prinsessen uit de middeleeuwen, piraterij uit de Gouden Eeuw en Anne Frank uit de Tweede Wereldoorlog. Wat hebben we veel geleerd over 'Toen'. Nu kunnen we leesboeken kiezen die bij het tijdvak horen waar we meer van willen weten.

 

Agnes Ukkies

Ook bij de Agnes Ukkies zijn we bezig geweest met de Kinderboekenweek. De kinderen van de Sterretjes vinden dit een erg leuk thema en zijn erg enthousiast, dus zij gaan nog even door met dit thema. Zij hebben het over prinsen, ridders, prinsessen en kastelen. De kinderen hebben met z’n allen een mooi kasteel voor in de klas gemaakt. Foto’s kunt u bekijken in het bijgevoegde document. Bij de Maantjes en Zonnetjes vonden de kinderen dit thema wat minder leuk. Zij zijn nu bezig met het thema herfst. Dinsdag hebben we een leuke herfstwandeling gemaakt; daar hebben de kinderen blaadjes verzameld om mee te knutselen en gezocht naar paddenstoelen, eikels, dennenappels en kastanjes. De kinderen hebben toen ook nog even fijn gespeeld in de speeltuin.

 

We hebben een nieuw gezicht bij de Maantjes op de groep. Zij heet juf Melanie en doet invalwerk bij ons. Juf Irene van de Maangroep is geopereerd, maar het gaat steeds een beetje beter met haar. Ze gaat het werk wel weer rustig opbouwen. Wat fijn dat juf Melanie ons helpt totdat juf Irene weer helemaal beter is!

 

Belangrijke data

19-23 oktober Herfstvakantie, alle leerlingen zijn vrij
26 oktober School begint weer
28 oktober JINC-stage 8 (onder voorbehoud)
03 november Infobijeenkomst taal ouders groep 1-2 (onder voorbehoud)
17-18 november Herfstgesprekken (dinsdagmiddag/avond, woensdagmiddag)
18 november Sintcrea met ouders (onder voorbehoud)
19 november Infobijeenkomst overgang psz/1-2 (onder voorbehoud)
27 november Nieuwsbrief 3


Terug